Инициатива No. 20: Проучване на позициите на адвокатската общност по концептуалните въпроси на новия ЗАдв

Уважаеми колеги,

През последните месеци, нарочно сформирана работна група към ВАдС подготви изцяло нова концепция за уредба на адвокатската професия. Тя ще има огромно значение за всички нас. Поради тази причина СНЦOП  “ОБЕДИНЕНИЕ НА СВОБОДНИТЕ АДВОКАТИ“ поема инициатива за провеждане на максимално прозрачен дебат, в който да дадем думата и на отделните адвокати. 

Ние отчитаме, че концепцията съдържа множество възможни решения, всяко от които носи своите позитиви. В тази връзка, считаме за удачно тя да бъде представена сред всички колеги и да бъде потърсена тяхната позиция по различните въпроси. За това обсъждане сме предвидили 2 форми:

  1. Изготвяне на онлайн анкета, съдържаща множество концептуални въпроси и техните евентуални решения. Всеки адвокат, който има желание да попълни нашата анкета може да ни изпрати съобщение на долупосочения е-мейл и ние ще се уверим, че тя ще бъде изпратена на неговия е-мейл адрес.
  2. Провеждане на конференция, на която ще поканим всички колеги, които желаят да участват – с цел обсъждане на концепцията, представяне на предложения и доводи в една или друга насока и евентуално постигане на обединение около определени решения.

Каним всички колеги, които искат да участват в предстоящата конференция, да ни изпратят заявление за участие в свободен текст на мейл адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., като задължително посочат дали ще участват:
 
а) присъствено, на 24 и 25 Октомври 2020 г. в Метрополитън Хотел София, бул. Цариградско шосе 64.
б) онлайн, чрез този линк към Zoom. (конференцията може да се наблюдава през този линк преz Facebook страницата на ОСА и линк - първа част и линк - втора част към youtube)
В случай, че имате допълнителни въпроси, можете да се свържете се регионалните отговорници, както следва:


За АК Бургас, Разград, Русе, В.Търново, Габрово – адв. Венелина Фотева: 0878915911;
За АК Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Силистра – адв. Изабела Иванова: 0887271118;
За АК Сливен и Ямбол – адв. Милена Павлова: 0894441417;
За АК Ст.Загора, Хасково – адв. Петър Даскалов: 0887390499;
За АК Смолян, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград – адв. Елена Даскалова-Радева: 0888727166;
За АК Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, София, Перник, Кюстендил – адв. Диана Димитрова: 0887856807;

Публикуваме концепцията и нейно резюме, заедно с придружаващите я становища и други документи. /източник - уеб-сайта на ВАдС/

Линк: Програма
 на конференция за обсъждане на концепция за нов ЗА - 24/25 Октомври 2020 г.
Линк: Резултати от анкетата относно концепцията за нов ЗА.