Интервю с адв. Емил А. Георгиев и Георги Гайдаров от ОСА

Адв. Емил А. Георгиев и адв. Георги Гайдаров дадоха интервю за Дарик радио по повод проведеното Общо събрание на адвоктаките в страната, проведено на 22.02.2020 г.
Прочети още...

ДЕКЛАРАЦИЯ НА АДВОКАТУРАТА (приета от ОСАС на 22.02.2020 г.)

Делегатите в Общото събрание, проведено на 22.02.2020 г. отказаха да чуят поздравителния адрес от главния прокурор и единодушно приеха декларация със следния текст:

                                                                                                                                                 ДЕКЛАРАЦИЯ

Ние, българските адвокати, чрез Общото събрание на адвокатите от страната, изразяваме голямата си тревога от случващото се в държавата през последните месеци в законодателната, изпълнителната и съдебната власти, което поставя в опасност законността и върховенството на правото.
Прочети още...

Борислав Вълчев от ОСА: Висшият адвокатски съвет на кръстопът: рестарт или оставка

Интервю с адвокат Борислав Вълчев от Обединение на свободните адвокати:
 
Taзгoдишнoтo Oбщo cъбpaниe нa aдвoĸaтитe oт вcичĸи aдвoĸaтcĸи ĸoлeгии ce cъcтoя пpи изтeĸли тpи гoдини oт чeтиpигoдишния мaндaт нa Bиcшия aдвoĸaтcĸи cъвeт, зa ĸoитo тoй:
Прочети още...

Александър Пелев от ОСА: Делегатите свалиха доверието от ВАдС


ИНТЕРВЮ С АДВОКАТ АЛЕКСАНДЪР ПЕЛЕВ:
 
Адвокат Александър Пелев беше делегат на последното Общо събрание на адвокатите от страната. Той е член на Фейсбук общност на българските адвокати и на Обединение на свободните адвокати. Пелев е адвокат от 1997 г. Преди това е завършил НГДЕК "Константин Кирил Философ" и СУ "Св. Климент Охридски". Дълги години работи като водещ и редактор на сутрешния блок и новините в БНТ и bTV.

Пелев, бяхте сред делегатите на Общото събрание на адвокатите от страната, което отказа да чуе поздравителния адрес от главния прокурор. Защо беше тази реакция?

- Еднозначната реакция на всички колеги делегати и участници в Общото събрание е следствие от досегашното публично поведение на настоящия главен прокурор и още от времето на работата му като заместник главен прокурор.
Прочети още...