СНЦОП “ОБЕДИНЕНИЕ НА СВОБОДНИТЕ АДВОКАТИ“ подаде жалба в Европейската Комисия. Повод за това стана отказът на управляващите в страната да включат адвокатите в пакета от икономически мерки за подпомагане на предприятията, засегнати от пандемията COVID-19. Действията са част от Инициатива No. 17 на ОСА. Пълния текст на жалбата може да намерите ТУК.
Прочети още...

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет обсъди пиcмo нa пpeдceдaтeля нa Aпeлaтивeн cъд - Бypгac Дeницa Bълĸoвa във вpъзĸa c пиcмo нa СНЦОП Oбeдинeниe нa cвoбoднитe aдвoĸaти, с което атакувахме зaпoвeдтa в AC-Бypгac пo вpeмe нa извънpeднoтo пoлoжeниe дa ce пpиeмaт caмo дoĸyмeнти, пoдaдeни чpeз „Бългapcĸи пoщи“, aĸo изпpaщaнeтo e „пo пoщaтa“. 
Прочети още...

С оглед решението на СК на ВСС, взето на заседание от 14.04.2020 г., ОСА изпрати писмо до Висшия адвокатски съвет с искане да ни бъде предоставена пълна информация относно предприетите действия по направените от ОСА предложения за оптимизиране и подобряване работата на портала. 
Прочети още...

Във връзка с изпратено на 24.03.2020 г. от СНЦОП „Обединение на свободните адвокати“ писмо до Народното събрание и министър-председателя с копие до Висшия адвокатски съвет и до Софийския адвокатски съвет  (Инициатива 17/4) бяхме уведомени, че на свое заседание на 07.04.2020 г. Софийският адвокатски съвет е приел становище, изпратено до Народното събрание, Министерски съвет, Министерство на финансите и Висшия адвокатски съвет. В становището са отразени част от тревогите, изразени от Обединението на свободните адвокати, и са направени конкретни предложения в подкрепа на нашите искания. Отговора до СНЦОП „Обединение на свободните адвокати" може да видите ТУК, а с пълния текст на становището на Софийския адвокатски съвет може да се запознаете ТУК